Op zijn 6e levensjaar is Cesar vanuit de Kaapverdische eilanden naar Nederland gekomen. Samen met zijn moeder, zus en twee broers hebben zij in Rotterdam West hun leven voortgezet. Van huis uit hebben zij altijd meegekregen dat er hard gewerkt moest worden om iets te bereiken. De omgeving van Cesar karakteriseerde het begrip succesvol als iemand die gestudeerd had. Om de idealen van zijn omgeving na te streven, ging Cesar studeren. Studeren zou zijn uitweg worden van Rotterdam West.
Hij wist nog niet welk pad hij ging bewandelen, maar hij wist wel goed waar hij weg van wilde lopen.

De gedrevenheid om te studeren was heel groot. Hij studeerde niet om het maximale uit zichzelf te halen, maar voor voldoening. Terugkijkend naar de jonge Cesar, kon hij niet geloven dat hij de capaciteiten had om zijn studie in een keer en met de hoogste cijfers af te sluiten. Opmerkingen zoals lui en gemakzuchtig werden naar zijn hoofd gegooid. Ondanks dat Cesar veel balletjes tegelijkertijd hooghield, ging het hem gemakkelijk af. Zijn omgeving keek niet naar het totaal plaatje, maar alleen naar individuele gebeurtenissen.

Om meer te zien van de wereld, heeft Cesar een stage in het buitenland gedaan. Dit was een belangrijk kantelpunt in zijn leven. Vanaf toen moest hij het alleen doen.

Ondanks verschillende ervaringen en mooie momenten, had Cesar het gevoel dat hij geen controle meer had over zijn leven. Na een heftige beslissing, maakte Cesar een wereldreis. De wereldreis van 1,5 jaar heeft hij ervaren als een bevrijdend moment. Hij kon zijn dagen nu vormgeven hoe hij dat wilde. De vraagstukken over wat hij echt wilde bereiken in zijn leven, startte op dat moment.

Na een bevrijdende periode, ging Cesar weer aan het werk en viel hij terug in oude routines. Het duurde een lange tijd voordat hij die routines kon verbreken. Een periode van trainingen en workshops begon. Op de vraag wat hij wilde bereiken in zijn leven, wist hij geen antwoord te geven. Het was de Be Authentic training die hem anders deed denken. Hij leerde dat zijn emoties er toe deden en dat hij zijn eigen leven en toekomst kon creëren. Hij wilde de beste persoon zijn die hij kon zijn.

Vanuit de kern van de persoon die hij wilde zijn, heeft hij zijn definitie van succes gecreëerd. Zijn definitie begon bij zijn familie. De flexibiliteit die hij gecreëerd heeft, geeft hem de mogelijkheden om zijn tijd in te richten zoals hij dat wil. Waar het oude concept een succesvol bedrijf definieert als groot en bekend, heeft hij een andere definitie. Een succesvol bedrijf is een organisatie die het beste bij jouw leven past. Een bedrijf waarin je de volledige vrijheid hebt om te doen wat je wilt.

Voor een lange tijd was er geen plek of ruimte waarin mensen dieper naar zichzelf konden kijken. Deze plek wilde Cesar creëren in zijn coaching. Alle ervaringen, lessen en leermomenten heeft hij in zijn coaching verweven. De liefde die daarmee gepaard gaat, creëert en ondersteunt het vertrouwen.